proefschrift Yoran M. Hummel

Auke Hummel vroeg merijntje aan de rijn een ontwerp te maken voor het proefschrift van zijn zoon Yoran M. Hummel getiteld ‘The role of diastolic left ventricular function in the detection of subtle cardiac damage’.

Het proefschrift gaat over een specifieke techniek voor het opsporen van subtiele hartfalen in een zo vroeg mogelijk stadium om schade aan het hart te voorkomen. De onderzoeken zijn inhoudelijk gevuld met ‘tegenstellingen’; van contractie - relaxatie, knijpen - ontspannen van het hart tot vergelijkingen tussen oude technieken en nieuwe technieken. In de typografie, waarbij eenvoud en leesbaarheid voorop staan, komen deze tegenstellingen bijvoorbeeld terug. Groot contrast tussen platte tekst en koppen: light versus bold en groot versus klein.

Voor de cover is gekozen voor een bewerking van twee foto’s waarbij een uitsnede van een jong gezicht te zien is met daaroverheen de rimpels van een oud gezicht. Oud versus jong is een metafoor voor de tegenstellingen in het boek. De keuze om een gezicht te laten zien op de cover is logisch ten opzichte van de onderzoeken die staan omschreven, over het hart van de mens.

Yoran is gepromoveerd onder veel lovende woorden over het proefschrift en met een goed ontvangen verdediging.

Formaat: 170 mm x 240 mm, omvang binnenwerk: 136 pagina’s, oplage: 250 stuks.

Promoveren met een proefschrift waarvan je hart sneller gaat kloppen? Neem contact op met .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Volgende > < Vorige

Cover

Cover

Binnenwerk, start hoofdstuk

Binnenwerk, start hoofdstuk

Binnenwerk, met illustratie

Binnenwerk, met illustratie

Binnenwerk, met schema

Binnenwerk, met schema

Binnenwerk, literatuurlijst

Binnenwerk, literatuurlijst

Binnenwerk, platte tekst

Binnenwerk, platte tekst