cover De Stroom

COMMUNITY: Magazine De Stroom, uitgegeven door het Apostolisch Genootschap, maakt een ontwikkeling door die vraagt om een nieuw ontwerp van de cover. De lezers zijn betrokken bij deze ontwikkeling en worden daar op deze manier in meegenomen.

Dit magazine is een voorbeeld van het bouwen aan een community. De lezers voelen zich zeer nauw betrokken bij de ontwikkelingen van de uitgever, het Apostolisch Genootschap. Een ontwerp moet hierop inspelen. Fotografie speelt daarin een belangrijke rol maar ook de gebruikte kleuren, de illustraties en de typografie zijn van belang. Het magazine moet gelezen worden, het is een van de kanalen waarmee de organisatie mensen aan zich bindt. Een magazine wordt gelezen, herlezen, uitgedeeld, bewaard en hergebruikt. Onderschat het belang van deze rol in het bouwen van een community niet! Je moet bij het ontwerp en de inhoud een gevoel krijgen van ‘kom er bij!’ en ‘blijf er bij!’.

Kristel van Tiel (eindredacteur De Stroom) over de nieuwe cover: ‘Het effect van de nieuwe cover heeft op mij een positieve invloed. Met de nieuwe vormgeving zie ik het echt als iets nieuws, iets van het nieuwe elan wat we nu ook echt uitstralen. Je kunt dit in woord- en artikelkeuze doen, maar zo’n nieuwe cover geeft echt een nieuwe impuls. We worden er vrolijk van en dat is goed! Het draagt bij aan de nieuwe dingen die we aan het doen zijn, de ontwikkeling waar we in zitten. Jij geeft dat vorm. Al vanaf de eerste nieuwe cover (#7). Dat kan stimulerend werken als je zo’n sprekende cover hebt. Dat zal zeker!’

Door de ruimte op de cover in tweeën te splitsen is de mogelijkheid ontstaan om meer te doen met de uitstraling van het geheel. Op 1/3 van het oppervlak is aan de linkerkant ruimte voor een meer sferisch beeld, wat diepte kan geven aan de onderwerpen die in dat nummer ter sprake komen. De nadruk ligt nog steeds op 2/3 van het oppervlak waar je de mogelijkheid hebt om een geïnterviewde af te beelden of een persoon die staat voor het thema van het betreffende nummer. Het witte blok links zorgt ervoor dat er leesbare koppen geplaatst kunnen worden waarbij ruimte is voor spelen met grootte en dikte zonder dat de cover zijn rust verliest. Een grote kop in kapitalen geeft, als dat nodig is, het thema weer.

Met een magazine bouwen aan je community? Neem contact op met .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Volgende > < Vorige

cover, fotografie: Marcel Engbers, illustratie links: Ineke van Tiel

cover, fotografie: Marcel Engbers, illustratie links: Ineke van Tiel

cover, fotografie: Hanne van der Woude

cover, fotografie: Hanne van der Woude

cover, fotografie: Marijke Keijzer

cover, fotografie: Marijke Keijzer

cover, fotografie: Pieter Eikeboom, illustratie links: Merijntje Betzema

cover, fotografie: Pieter Eikeboom, illustratie links: Merijntje Betzema

cover (voorstel), fotografie: Hans Lebbe

cover (voorstel), fotografie: Hans Lebbe

cover

cover