boek ‘Koken? Dat doe je lekker zelf!’

Een uniek kookboek met de heerlijkste recepten te koken door kinderen. Geen perfectie maar plezier en verwondering, dat is wat dit kinderkookboek zo leuk maakt.

Het was voor de bedenkers van dit boek een droom die uitkwam: een kinderkookboek samenstellen en uitgeven door Het Apostolisch Genootschap. Merijntje aan de rijn werd bij de ontwikkeling hiervan in een vroeg stadium betrokken. Zo werd samen bepaald dat het boek veel fotografie moest bevatten, heel veel kinderen in beeld zou brengen en er werd gestart met het verzamelen van allerhande kleurrijk servies. Dit boek laat geen standaard werkwijze zien maar het plezier en de verwondering voor het koken, voor het proces en voor de ingrediƫnten.

Naast het ontwerpen en opmaken van dit boek begeleide merijntje aan de rijn de fotografen via briefings en moodboards, adviseerde over de kleuren en materialen op de achter- en ondergrond van de fotografie en dacht mee over het te gebruiken servies. Alle handelingen werden uitgeschreven om te zorgen voor eenheid in de fotografie. Tegelijkertijd werden de fotografen vrij gelaten om naar eigen inzicht het juiste te doen. Door op deze manier te werken met vier verschillende fotografen hebben we gezorgd voor eenheid in verscheidenheid.

In de opmaak van het boek zijn een tweetal lettertypes gebruikt: een vrolijke afwijkende letter en een goed leesbare, eenvoudige letter. Verder illustreerde merijntje aan de rijn diverse onderdelen en ontwierp voor elk hoofdstuk een sfeer die paste bij het onderwerp van dat hoofdstuk. Door het gebruik van verschillende icoontjes zijn de recepten zo begrijpelijk mogelijk gemaakt voor de jonge koks.

Monique van Strien (opdrachtgever) over dit boek: ‘Ik hoop en verwacht dat kinderen dit boek veel gaan gebruiken. Alles ziet er smakelijk maar niet perfect uit. Het plezier van het koken zelf spat van de bladzijdes en ik verwacht dat de transparantie van de instructie het koken tot een leuke uitdaging maakt in plaats van een moeilijke.’

Aan dit boek werkten c.a. 39 kinderen en volwassenen mee, waarvan 4 fotografen. Het boek telt 128 pagina’s en bevat 45 recepten. De bladzijdes zijn volledig gelamineerd en de omslag is van stevig karton zodat het boek in de keuken tegen een stootje kan. Formaat: 24,5 cm x 17 cm. Je kunt dit boek bestellen via de webwinkel van Het Apostolisch Genootschap.

Een uniek kookboek laten ontwerpen en opmaken? Neem contact op met .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Volgende > < Vorige

cover

cover

titelpagina en binnenzijde cover voorzien van portretten van de kinderen

titelpagina en binnenzijde cover voorzien van portretten van de kinderen

spread voorwoord

spread voorwoord

spread start hoofdstuk

spread start hoofdstuk

spread recept

spread recept

spread recept

spread recept