Boek ‘Dwarsdoor’

ACTIE & PRODUCT: ‘Een prentenboek voor volwassenen maken én verkopen.’ Dat was de wens van Boudewijn Betzema voor het ontwerp van deze gedichtenbundel ‘Dwarsdoor’.

Een sterk staaltje ACTIE & PRODUCT: Boudewijn Betzema heeft dit boek via crowdfunding door middel van social media op eigen initiatief uitgegeven. Het ontwerp heeft hierin een sterke rol gespeeld. Het boek (product) verkocht zich bij wijze van spreken zelf omdat ontwerp en inhoud elkaar versterken. Door elke keer een tipje van het ontwerp op te lichten via social media, heeft Boudewijn zijn trouwe fans ertoe gebracht zich in te schrijven voor de koop (actie).

Het boek bestaat uit een serie van 62 gedichten, geschreven door Boudewijn Betzema. De stempel-achtige intens zwarte letter neemt je mee in de dichtende verhalen van Boudewijn. Kloeke blokletters zijn gecombineerd met abstracte zwart/wit fotografie (foto’s van Boudewijn, bewerking door Merijntje). Het binnenwerk is gedrukt op een glanzende papiersoort zodat het zwart écht zwart is. Zo vormt dit 96 pagina’s tellende boek een speels en diepgaand geheel. Het rode omslag bevat heel subtiel toch kleur in de foto, een poëtische foto die de titel ‘Dwarsdoor’ verbeeld. Heldere vormen en kleuren spreken de lezer direct aan.

Boudewijn over het ontwerp: ‘Hier is een boekwerk ontstaan dat ikzelf als uniek zou willen betitelen. Mijn gedichten zijn zo vormgegeven dat ze werken als illustraties. Het formaat, de gekozen kleuren en materialen en de zorgvuldigheid waarmee is vormgegeven stemt mij heel gelukkig.’

Hardcover boek, gebonden gebrocheerd, voorzien van rood leeslint en rood kapitaalbandje, formaat 210 mm x 210 mm (binnenmaat). Wil je dit boek bestellen? Vind meer informatie daarover via de website van Boudewijn Betzema.

Poëzie bundelen in jouw eigen product, een onvergetelijk boek? Neem contact op met .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Volgende >

cover

cover

spread

spread

spread

spread

detail

detail

detail

detail

detail

detail

detail

detail

detail

detail

detail kapitaalbandje en leeslint

detail kapitaalbandje en leeslint