Boek ‘Zingeving in organisaties’

BEWUSTWORDING: Arie de Vries (directeur van NIM Maatschappelijk Werk) vroeg merijntje aan de rijn zijn dissertation ‘Zingeving in organisaties, granulaat of menselijke maat’ te ontwerpen zodat lezers geïnspireerd raken zich ook in te zetten voor zingeving op de werkvloer.

De dissertation van Arie de Vries heeft tot veel positieve reacties geleid en Arie de Vries is met dit diepgaande onderzoek geslaagd voor zijn opleiding ‘Master of Business Administration’ aan de Business School Nederland. Het zorgvuldig uitgewerkte onderwerp draagt op deze manier bij aan de bewustwording rondom het onderwerp ‘zingeving in organisaties’. Het ontwerp van dit boek heeft eraan bijgedragen dat de dissertation daadwerkelijk gelezen wordt.

De boodschap die je als schrijver met een boek over wilt brengen, begint voor de lezer bij de cover. Voor dit ontwerp heeft Merijntje een illustratie gemaakt bestaande uit verschillende beeldelementen die de onderliggende lagen van het onderwerp in beeld brengen:
• het verleden van de auteur in de vorm van de Erasmusbrug als metafoor voor Rotterdam, ‘overtuigingen, hoop en inzet uit het verleden beïnvloeden ons huidige gedrag’ uit: De drie principes (Gratton, 2011, p.33);
• structuren van organisaties (voorzijde van KPN-gebouw, de lijnen van de Erasmusbrug);
• verbindingen die aan de orde komen in dit boekwerk (verbindingen zijn nodig om zingeving in organisaties te realiseren);
• een beeld van een bekende wijsgeer (Aristoteles) die symbool staat voor zingeving.

Het binnenwerk is voorzien van de huisstijl-kleuren van NIM evenals de keuze voor de kleuren van de (taart- en staart)diagrammen, tabellen en modellen. De typografie is vanuit leesbaarheid en overzicht ontworpen. Niks moet de lezer daarin storen, het moet een relaxte ervaring zijn om dit werk te lezen zodat de complexe inhoud goed tot de lezer kan doordringen, hij zich bewust kan worden van dit onderwerp.

Jouw boek zorgvuldig en imposant laten ontwerpen en mensen bewust laten worden van een specifiek onderwerp? Neem contact op met .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Volgende > < Vorige

cover

cover

binnenwerk

binnenwerk

binnenwerk

binnenwerk

binnenwerk

binnenwerk

binnenwerk

binnenwerk

binnenwerk

binnenwerk

binnenwerk

binnenwerk

binnenwerk

binnenwerk

binnenwerk

binnenwerk

binnenwerk

binnenwerk